Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Fermette Bijgebouw

Vanaf nu zijn het : functioneel, esthetisch en . Met een mooie overkapping creëert u een gezellig plekje om de zomeravonden door te brengen. bijgebouw wetgeving. Samen bekijken we de .

Cottage schuurtjes en landelijke bijgebouwen brengen een ode aan de landelijke Britse levensstijl. Typisch zijn de verfijnde constructiedetails en de kenmerkende daken - zonnepanelen op bijgebouw. Die kunnen bedekt worden met dakpannen, cedershingles of zelfs met een strodak. De authenticiteit straalt er zo van af. Wood Arts realiseert authentieke houten bijgebouwen (losstaand bijgebouw). De landelijke bijgebouwen zijn volledig op maat.

Bovendien vraagt het hout geen enkel onderhoud en kleurt het doorheen de jaren mooi grijs (eiken poolhouse). Wilt u meer weten over onze bijgebouwen in landelijke stijl? Of wenst u eerder een modern bijgebouw? Maak een vrijblijvende afspraak - tuinhuis bijgebouw.Een poolhouse is nu veel meer dan een poolhouse. renovatie bijgebouw. Genieten over heel de lijn staat er centraal. Er zijn uiteraard de sanitaire voorzieningen en vaak is er een sauna. Dikwijls is er een halfopen gedeelte met keuken en salon. Ideaal om samen te relaxen. Met een open haard wordt zo’n poolhouse des te gezelliger.

Dit project illustreert ten volle hoe zo’n poolhouse multifunctioneel kan zijn en beantwoordt aan veel noden. Het is niet enkel een gebouw bij het zwembad. Deze poolhouse werd door Timeless Wood opgetrokken in Franse eik. Soms werkt men met Siberische lariks. Die laatste houtsoort heeft een ruwere look en isoleert het best - veranda bijgebouw.

Dikwijls laat men het hout onbehandeld en krijgt het gaandeweg een nog meer doorleefd elan - bijgebouw boerderij (houten bijgebouw). Of je kunt het ter plekke laten behandelen met bleekolie, dan bekom je meteen versneld een volledige en gelijkmatige vergrijzing. Er wordt steeds gewerkt met een houten skelet waarbij de balken verankerd worden op aloude wijze.

Bijgebouw Tuin Regels

Artisanaal vakmanschap van toen nieuw leven ingeblazen. Zo wordt elk dak afgewerkt als vanouds, met de nodige loodverbindingen op de nokken, noordbomen en zinken kraallijsten. bijgebouw verzekeren. Verfijning alom. Zulke bouwwerken ademen dan ook de sfeer van weleer, maar bieden je anderzijds wel alle hedendaags comfort. Zo is het poolhouse uitgerust met een haard en een inductiekookplaat.

Het gesloten gedeelte is een kleedkamer met een toilet en een wastafel met een hippe watervalkraan, op maat gemaakt. Leuk is de afwerking van de bakstenen muren met kalei. Onderaan vormt de kalei in een tintje donkerder een plint. Vuur laait op in de haard in het poolhouse (prijs bijgebouw per m2). Onder de nok met sierspanten en die ook netjes afgewerkt is met bleek riet, wacht een feesttafel.

In het gesloten gedeelte zijn er luxueuze sanitaire voorzieningen. Het best wordt de eik reeds lang voor de verwerking verzaagd, zodat de balken al goed winddroog zijn. Op die manier geeft de constructie geen krimp. Bijkomend voordeel: men werkt dus met hout dat reeds mooi vergrijsd is - woning met bijgebouw te koop. Door het eikenhouten bijgebouw vervolgens op de werf lichtjes op te schuren, ontstaat gelijk een patina.

Bij tuinarchitect Stijn Cornilly is een poolhouse altijd een charmant paviljoen dat verzinkt in het groen. In zo’n paviljoen dat idyllisch weerspiegelt in het water, waan je je even weg van de wereld. Je beleeft er de seizoenen van nabij. Ideaal om te relaxen en tot herbronning te komen. Zo’n paviljoenen worden opgetrokken in doorleefde eik en hebben steeds een rieten dak.

Tip: het hout wordt wel vooraf behandeld tegen schimmelvorming en vocht, maar voorts laat je het maar ongemoeid. Door veroudering zal dit bijgebouw enkel maar mooier worden met de jaren. De landelijke stijl is in, maar een poolhouse kan ook modern ogen. kostprijs architect bijgebouw. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een strakke aanbouw bij de achtergevel, een overkapping waarmee je de overstap maakt naar het zwembad.

Die halfopen overkapping biedt onderdak aan een royaal buitensalon. Luidsprekers en spots maken dat het er genieten is doorheen de seizoenen en ook tot in de late uren (wat is een bijgebouw). Interessant: dit overloopzwembad heeft een ondiep gedeelte dat dient als speelbad voor de kinderen en hun speelkameraden. Onder het paviljoen bij het water waan je je even weg van de wereld.

Bijgebouw Frans

Hier is de poolhouse eigenlijk een overkapping tussen de gevel en het zwembad. Dit bijgebouw werd modern opgevat om aan te sluiten bij de bouwstijl van het huis. Bij de in de grond verzonken spa van Clima, World hoort een poolhouse die meer iets heeft van een heus huisje in de tuin.

Zelfs het schrijnwerk is doorgetrokken, met ramen en een deur die zwart gelakt werden. Alles vormt één knap geheel. De woning vormt een hoek. Met de poolhouse bouwt men daar nog eens een hoek aan. Gevolg: er ontstaat een knusse binnentuin waar een microklimaat heerst. stalen ramen bijgebouw. De bewoners genieten aldus het jaar rond van het wellnessgebeuren.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Latest Posts

Loodgieter Ravels

Published Aug 04, 23
6 min read

Loodgieter Oostende

Published Jul 11, 23
5 min read

Goede Loodgieter Utrecht

Published Jul 07, 23
4 min read